نقد قوه قضائیه
نشست تخصصی با موضوع نقد قوه قضائیه و با مشارکت قضات بازنشسته، اساتید دانشگاه، اساتید حوزه، ائمه جمعه، نمایندگان حقوقی دستگاه های اجرایی، کانون و مرکز وکلا و مرکز کارشناسان رسمی دادگستری برگزار شد.
به گزارش خبرنگار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، روشنی در ابتدای این نشست ضمن تبیین محور ها و موضوعات مورد نقد افزود: هدف از برگزاری این نشست، جمع آوری نقد ها، نظرات و پیشنهادات اعضا پیرامون قوه قضائیه و ارسال این موارد جهت شرکت در جشنواره نقد برتر می باشد.
وی تاکید کرد: محور های نقد قوه قضائیه شامل: 1- رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات، حل و فصل دعاوی و رفع اختلافات 2- پیشگیری از وقوع جرم 3- نظارت بر اجرای صحیح قوانین و حسن جریان امور 4- احیاء حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی های مشروع 5- کشف جرم، تعقیب و مجازات و تعزیر مجرمین و اجرای حدوذ و مقررات مدون جزائی اسلام 6- اصلاح مجرمان 7- نظام مدیریتی قوه قضائیه و سازمان های تابعه، می باشد.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با تاکید هیچ دستگاه و سازمانی خالی از اشکال و ایراد نیست افزود: ممکن است من نوعی که در دستگاه قضایی خدمت می کنم، ایرادات و نقص های آن را نبینم اما کسانی که در خارج از مجموعه قرار دارند بهتر می توانند این ایرادات را ببینند.
وی ادامه داد: امیدواریم با طرح نقدها و ارائه راهکارهای اصولی بتوانیم گامی در جهت بهبود دستگاه قضایی و اجرای هر چه بهتر عدالت برداریم.
در این نشست که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی ایلام برگزار شد، محمدی پور معاون پژوهشی دانشگاه با بیان این که عدالت ضامن بقاء هر مجموعه است، افزود: برگزاری این نشست در محیط دانشگاه و نقد آزادانه نشان از عزم جدی دستگاه قضا برای اصلاح امور و اجرای هر چه دقیق تر عدالت دارد.
محمدی پور ادامه داد: حضور صاحب نظران مختلف در این نشست می تواند در ارائه نقدهای آکادمیک و سازنده و بررسی ایرادات دستگاه قضایی از زوایای مختلف مفید و موثر باشد.
در ادامه اعضاء نقدها و نقطه نظرات خود را مطرح و پیشنهاداتی در این زمینه ارائه کردند.