الزوم قانونی استفاده از مشاور در دادگاه اطفال و نوجوانان
عبدالوهاب بخشنده معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری در جلسه ای با موضوع « خدمات مشاوره در دادگاه اطفال و نوجوانان» گفت: برای رسیدن به یک جامعه ی ایده آل، بررسی ریشه ای مسائل حوزه اطفال و نوجوانان در جهت شناسایی و جلوگیری از بزهکاری آنان امری لازم و ضروری می باشد.
به گزارش خبرنگار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، عبدالوهاب بخشنده با تاکید بر اینکه قانون گذار شرایط خاصی برای رسیدگی به جرائم اطفال در نظر گرفته است، افزود: در جامعه بر اساس شرایطی که وجود دارد بعضی از کودکان و نوجوانان دست به اقداماتی می زنندکه از نظر قانون بزه بوده و مورد بازخواست قرار می گیرند، با این وجود همواره در قواعد و قوانین برای اعمال بزهکارانه، مجازات و اقدامات تامینی و تربیتی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: نیاز به مشاور در دادگاه اطفال و تشکیل پرونده شخصیت برای آنان لازم و ضروری است. حضور مشاور باعث ایجاد آرامش خاطر اطفال می شود و قانون گذار این مورد را الزامی کرده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری افزود: حضور این متخصصین در فرآیند رسیدگی و تعامل قضات با آنان در راستای صدور احکام متناسب و استفاده از نهادهای ارفاقی و جایگزین های حبس می تواند نقش موثری در کاهش ارتکاب مجدد جرم و باز اجتماعی نمودن این قشر حساس باشد.
بخشنده ادامه داد: یکی از لایه های پیشگیری از جرم و آسیب، توجه به کاهش آسیب در جامعه هدف گروه های حساس، بی دفاع و متاثر از جرم و آسیب است که در همین راستا مهمترین مصداق جامعه هدف یاد شده کودکان و نوجوانان معارض با قانون هستند که بنحوی از قبیل بزهکار، قربانی یا شاهد تجربه برخورد با سیستم قضایی را پیدا می کنند.