آثار جرائم خشن بر جامعه بسیار مخرب است
دکتر علی دهقانی رئیس کل دادگستری ایلام در جمع اعضای شورای پیشگیری از وقوع جرم استان گفت: حضور اعضای شورای پیشگیری در جلسات باید حضوری فعالانه باشد و نه منفعلانه چرا که همه اعضای تاثیر گذار در بحث پیشگیری حضور دارند لذا تاکید بر این است که اعضا به صورت عملی و کاربردی به موضوعات ورود کنند.
به گزارش خبرنگار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، دکتر دهقانی افزود: از خطرناک ترین جرائم در سطح جامعه، جرائم خشونت آمیز است چرا که آثار این جرائم بر زندگی بزه دیده، خانواده بزهکار و بزه دیده و همچنین بر جامعه بسیار مخرب می باشد.
دکتر دهقانی ادامه داد: در استان هایی با بافت قومی و قبیله ای معمولا اختلافات پیشینی و رفتار های خصومت آمیز پیشین بسیار در درگیری های خشونت آمیز و بروز قتل های خانوادگی تاثیر گذارند.
وی تاکید کرد: برخورد با معلول همواره در دستور کار بوده است، لذا هدف ما بررسی و ریشه یابی دلایل وقوع جرائم خشن در استان و ارائه راهکارهای عملی و کاربردی برای پیشگیری و کاهش وقوع این جرائم در استان است.
رئیس شورای پیشگیری از وقوع جرم استان افزود: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری باید طرح جامع و کاربردی پیشگیری و کاهش جرائم خشن در استان را تهیه و وظایف همه دستگاه ها و سازمان های متولی را مشخص و به آنان ابلاغ کند که لازم است به طور دقیق این وظایف پیگیری و اجرا شود.
در ابتدای جلسه بخشنده معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گفت: در استان ایلام وجود سلاح های غیر مجاز در دست مردم، سهولت صدور مجوز برای سلاح های شکاری، فقدان مهارت های لازم در خصوص تاب آوری اجتماعی و پایین بودن آستانه تحمل، از عوامل مهم بروز جرائم خشن است.
خسروی زاد دادستان مرکز استان نقش مصرف مواد مخدر در بروز رفتارها و جرائم خشونت آمیز را بسیار زیاد دانست و افزود: مبارزه با مواد مخدر و قاچاق مواد مخدر باید در اولویت برنامه های پیشگیرانه در خصوص جرائم خشن قرار گیرد.
وی ادامه داد: متاسفانه استان ایلام تنها استانی است که کمپ های ماده 16 در آن راه اندازی نشده است و علی رغم پیگیری های صورت گرفته، مسئولان اجرایی از جمله شورای هماهنگی با مواد مخدر در این زمینه اقدام جدی صورت نگرفته است.