هدف عدالت ترمیمی مسولیت پذیر کردن افراد در برابر اقدامات خود است
با حضور سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ایلام، نشست تخصصی با موضوع عدالت ترمیمی به میزبانی دانشگاه ایلام برگزار گردید.
به گزارش خبرنگار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ایلام، روشنی در این نشست گفت: از ابتدای اسلام بحث اصلاح ذات البین وجود داشته و عدالت ترمیم ریشه در احکام اسلام دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه بحث قومی و قبیله ای در استان ایلام پررنگ است می توان از این ظرفیت در بحث عدالت ترمیمی استفاده کرد.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ایلام ضمن مهم خواندن نقش رسانه ها در توسعه عدالت ترمیمی تاکید کرد: لازمه تحقق عدالت ترمیمی این است که همه افراد و نهادها در قبال جامعه احساس تکلیف کنند.
روشنی با اشاره به اینکه 31 درصد از کل پرونده های ورودی به دادگستری استان در سال جاری مربوط به جرائم خشن است افزود: گسترش عدالت ترمیمی در استان می توان در کاهش این آمار موثر باشد.
در این نشست فرجی ها عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: یکی از اهداف ما معرفی استان ایلام به عنوان سومین شهر ترمیمی کشور است که امیدوارم با همکاری همه به این مهم دست یابیم.
وی افزود: شهر ترمیمی شهری است که تمام نهادهای آن مانند مدرسه، شهرداری، پلیس و ... ترمیمی است و افراد در شهر ترمیمی در برابر اقداماتشان مسئولیت پذیرند.
فرجی ها ادامه داد: عدالت ترمیمی فرآیندی است که بزهکار، بزه دیده و کسانی که آسیب دیده اند سعی می کنند با کار جمعی به یک راهکار عملی برای حل مشکل برسند.
گفتنی است این نشست تخصصی با سخنرانی فرجی ها عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و مشارکت دانشگاه ایلام، استانداری، شهرداری، آموزش و پرورش، صدا و سیما، کانون و مرکز وکلا و اعضای هیئت علمی دانشگاه های ایلام برگزار شد.